Praktično dalje

Mnogima je ovo zadnje vrijeme izrazito dinamično i prepuno promjene. 


Promjena je toliko izražena, brza i temeljita da se jednostavno nije lako nositi sa svime. Sve više nas shvaća da ne može nastaviti život na isti način kao do sada. U vremenu kada se urušava neodrživi gospodarski sustav, kada su društveni poremećaji jasno izraženi, kada na vidjelo izlaze mnoge ljudske negativnosti i nedostatak vrijednosti, i kada je budućnost donekle neizvjesna, jedino što možemo napraviti je  pobrinuti se da svoj život izgradimo na temeljima jednog novog načina funkcioniranja.

Imamo priliku shvatiti da je sve povezano i da svaka jedinka utječe na sve ostale. Promjena u nama će utjecati na promjenu u drugima. Što nas se više oslobodi začaranog kruga to će društveni, gospodarski i svaki drugi preporod biti brži i lakši.


Novi način funkcioniranja traži da svoje odluke i djela temeljimo na urođenim univerzalnim ljudskim vrijednostima: ljubav, mir, istina, ispravnost i nenasilnost. Traži da shvatimo kako planet Zemlja može bez nas, ali mi ne možemo bez nje (Jedan tim znanstvenika proveo je temeljito istraživanje o utjecaju izumiranja životinjskih i biljnih vrsta uzrokovanog ljudskim djelovanjem i za svaku je vrstio utvrdio da će njeno izumiranje na neki način negativno utjecati na eko sustav jer je svaka vrsta ključna u tom lancu. Također je utvrđeno da bi izumiranje čovjeka jedino bilo bez negativnih utjecaja na cjelokupni lanac i da bi zapravo imalo pozitivan utjecaj. Zemlja je prošla puno gore stvari od ljudske civilizacije i preživjela je pa će preživjeti i nas. Zemlja ne treba našu zaštitu, ali mi trebamo zaštitu od nas samih). Novi sustav traži da se okrenemo sebi i da pogledamo vodi li nas ovakav način života do istinskog životnog cilja. Traži da se volimo, smijemo, veselimo i uživamo u svakom trenutku. Traži da ne budemo strojevi u rukama proizvodnje. Traži da prestanemo živjeti u strahu i da hrabro živimo svoje snove.


Naravno, ništa od ovoga mi ne trebamo napraviti. Možemo nastaviti kao i do sada pa dok traje, traje.

Znati ćete da ste počeli živjeti na novi održivi način kada:
1. Nikada nemate negativne misli u svom umu.
2. Ako se i negativna misao provuće, odmah je izbacite iz uma. Razmišljate o nečem pozitivnom, namjerno.
3. Ne samo da znate tko ste, već to i cijenite i živite.
4. Volite se u potpunosti, baš takvi kakvi jeste.
5. Volite sve druge u potpunosti, baš takve kavi jesu.
6. Volite život u potpunosti, baš takav kakav jest.
7. Svima opraštate sve.
8. Nikada namjerno ne povrijedite drugo biće.
9. Nikada ne oplakujete smrt druge osobe, čak ni na tren. Možete oplakivati svoj gubitak, ali ne i njihovu smrt.
10. Nikad se ne bojite svoje smrti, čak ni na tren.
11. Svjesni ste da je sve vibracija. Stoga obraćate pažnju na sve što mislite, govorite, činite, jedete, gledate, čitate, slušate.
12. Činite sve da uskladite vibraciju svoje energije s onim što znate kao svoj najviši cilj.


Da biste došli do tog znanje koristite ono što sam Vam rekao u prvim koracima. U svakoj se situaciji pitajte: Tko sam ja u odnosu na ovo? A onda se pitajte i općenito: Tko sam ja? Jesam li ovo tijelo, um, mozak?

Osim preispitivanja, svakodnevno koristite 5 jednostavnih alata:
1. OPUSTITE SE - sjednite u fotelju ili na pod i opuštajte mišiće i stanice od najudaljenijeg prsta na nozi do dlake na glavi. Radite ovo barem 10 min dnevno. Toliko će Vam se svidjeti da nećete htjeti prestati.
2. PREPUSTITE SE - prepuštanje je tehnika stara tisućama godina. Kao što se Hindusi i Budisti prepuštaju Šivi, Rami, Krišni ili Budhi, Kršćani Kristu, a domoroci majci Zemlji, predlažem da se i vi prepustite onome što Vam je blisko i sveto. Prepustite se životu. Život je nezaustavljiva rijeka i nema smisla boriti se s njime. Surađujte sa životom i usmjeravajte svoj tok, ali ne plivajte uzvodno, osim ako Vam to nije životni zadatak :)
3. PRIHVATITE - prihvatite da se sve događa za Vaše najviše dobro. Sve je savršeno, baš kako treba biti.
4. PROMATRAJTE SVIJET - promatrajte i donosite svjesne odluke. Promatrajte nepristrano.
5. SVJESNO DIŠITE - za ovo isto odvojite 10 minuta i radite u isto vrijeme dok se opuštate. Udahnite stomakom kroz nos, a zatim lagano izdahnite. Zamislite da ste stražar na ulazu u grad koji promatra prolaznike kako ulaze i izlaze, ali ne ide za njima unutra. Tako i Vi usmjerite svoju pažnju na ulaz u nosnice i promatrajte zrak kako ulazi i izlazi. Budite svjesni svakog udaha i svakog izdaha.


Nema komentara:

Objavi komentar